Общи условия

Този документ представлява договор с общи условия, предложен от Lightmotiff.com и който трябва да бъде приет преди да се регистрирате на сайта или да поръчате някой продукт и / или услуга на сайта https://lightmotiff.com

Всяка регистрация или поръчка, потвърдена от клиента чрез отметка на квадратчето – Прочетох Правила и Условия и чрез натискане на бутона „Поръчка“, е приемане от клиента на офертата на С.А.Р.А.С Еоод по условията, упоменати съгласно Член 9 на Закон за електронната търговия 365/2002. Кликването на бутона “Регистрация” или “Потвърждение на поръчка” представлява електронен подпис по смисъл на чл. 3, точка 10 от Регламент (ЕС) 910/2014, което има стойността на холографски подпис.

 1. Определения

Lightmotiff.com: компанията С.А.Р.А.С Еоод със седалище в София България ул. Юри Венелин No 23 eт 5 офис 15 пк 1000, ЕИК 205874977, регистриран в Търговския регистър с телефон 0888 233 116, Имейл адрес: office@lightmotiff.com, който управлява уебсайта https://lightmotiff.com

Продукт: всеки продукт, който може да се закупи от клиент чрез сайта lightmotiff.com

Услуга: всяка услуга, предоставена от С.А.Р.А.С Еоод чрез сайта lightmotiff.com и която може да се закупи от клиента

Клиент: физическо или юридическо лице, което прави поръчка на уебсайта lightmotiff.com 

Регистриран потребител – всяко физическо лице над 16-годишна възраст или юридическо лице, регистрирано на сайта, което чрез процеса на регистрация е дало съгласието си с клаузите в този документ.

Поръчка: поръчката за покупка на един или повече продукти и / или услуги, показани на уебсайта lightmotiff.com, направена от клиент.

 1. Предмет и сключване на този договор за продажба

Този Договор за продажба е приложим за всички поръчки, направени чрез lightmotiff.com. Клиентът се задължава да вземе под внимание тези условия преди да направи поръчка. Всички поръчки предполагат приемане на всички тези общи условия по продажба от клиента. Сключването/ Приемането на този договор от клиента се извършва чрез отмятане на квадратчето „Съгласявам се с Правилата и условията на lightmotiff.com“ и чрез натискане на бутона „Поръчка“.

lightmotiff.com си запазва правото да променя този договор по всяко време. Приложимата версия за направената поръчка е тази, която е в сила на lightmotiff.com по времето, когато поръчката е направена от клиент.

 1. Наличност на показаните продукти.

Нашата оферта за продукти и тяхната цена е валидна, докато е показана на lightmotiff.com. С.А.Р.А.С Еоод ще изпълни договорните си задължения за максимално 30 работни дни от датата, на която е изпратил поръчката клиентът.

В случай на експресен период на валидност на определена цена, този аспект ще бъде точно упоменат на страницата на продукта. Продуктите с промоционална цена са валидни, докато е налична стоката или докато приключи промоционалния период, както е посочено на страницата на продукта.

Ако желаният продукт или услуга вече не са в наличност, Ви предлагаме опция да закупите друг продукт / услуга с качество и цена, еквивалентни на поисканите. Ако не искате да се възползвате от горната оферта и сте направили авансово плащане, плащането Ви ще бъде възстановено в рамките на максимум 7 дни от информацията, подадена на С.А.Р.А.С Еоод

 1. Продуктите, показани на уебсайта lightmotiff.com

Снимките на продуктите, показани на lightmotiff.com, са информативни и може да съдържат аксесоари, които не са включени в стандартните пакети. Обаче С.А.Р.А.С Еоод прави всичко възможно, като има задължения за средствата и доколкото е възможно за поръчаните продукти да изглеждат точно като показаните на снимките на продуктите онлайн, по-точно по отношение на форма, цвят и спецификации, предмет на цената, избрана от клиента.

В същото време С.А.Р.А.С Еоод Ви информира, че може да пусне за продажба чрез сайта или продуктите и / или услугите, извършени от други производители и доставчици. Възможно е да имате търговско право върху името на предоставените продукти и / или услуги, които сте длъжни да не нарушавате. Те са отговорни и за изображенията и техническите подробности на доставените продукти.

 1. Цената на продуктите

Показаните цени включват ДДС, но не включват разходи по доставката, освен ако това не е изрично упоменато на страницата на продукта. Разходите по доставка ще бъдат споменати отделно на последната страница, преди да бъде завършена поръчката.

В случай на погрешно показана цена, ще предприемем  всички мерки, за да поправим грешката възможно най-скоро. Ако цената бъде под 20% от редовната стойност на продукта, ще се счита за незначителна, съгласно чл. 1665 от Гражданския кодекс, и всяка поръчка, направена възоснова на тази цена, ще бъде анулирана.

 • Гаранция на продукта

Всички продукти могат да се възползват от законовата гаранция за съответствие.

 1. Право за връщане на продуктите 

В съответствие с европейското законодателство клиентът има правото да извести писмено С.А.Р.А.С Еоод, че се отказва от покупката, без неустойки и без да посочва причина, в рамките на 14 календарни дни от получаване на продукта или, в случай на услуги, от сключване на договора.

Всяко подобно искане ще бъде обновявано и подписвано от купувача и ще бъде изпратено на lightmotiff.com по недвусмислен начин.

Връщането на продуктите трябва да се направи заедно с всички аксесоари, като клиентът поема транспортните разходи, съгласно българското законодателство. Съгласно българското законодателство, клиентът е отговорен само за намаляването на стойността на продуктите поради работата с тях, различно от това, което е необходимо за определяне на природа, характеристиката и работата на продуктите.

Доколкото е възможно, препоръчваме клиентът да използва оригиналната опаковка, това ограничава възможността за повреда на стоките при транспортиране. Препоръчваме Ви да ни изпратите своя IBAN акаунт с искането Ви за връщане, така че да можем да обработим плащането Ви за връщане бързо.

Този член е валиден само ако клиентът е физическо лице, в съответствие с българския закон за сключване на дистанционни договори.

Този член не е приложим в случай, че продуктите са направени съгласно спецификациите на клиента или други ограничения, установени от действащото българско законодателство.

 1. Метод за плащане на продукта

Плащането на поръчката може да се извърши, използвайки една от опциите по-долу:

а. Изплащане с възстановяване на средствата

б. Woocommerce Payment (Международен процесор на плащане)

а. Плащането на поръчката се прави изцяло в брой, в лева, на куриера, който доставя пратката. Плащането се прави, базирайки се на данъчна фактура, издадена от С.А.Р.А.С Еоод, в съответствие с  положенията на чл. 155 от Данъчния кодекс, фактурата, която ще бъде изпратена на клиента, заедно с продуктите, поръчани на адреса за доставка.

б. и в. Онлайн с банкова карта чрез GooglePay или Woocommerce (Visa / Visa Electron / Maestro / Mastercard)

Ако сте избрали метод на плащане „Онлайн с банкова карта“, е необходимо да попълните формуляр с информация относно картата Ви на сигурната страница на платежния процесор.

– Плащане с кредитни / дебитни карти, издадени с логото Visa и MasterCard (Visa / Visa Electron и MasterCard / Maestro) се прави чрез системата „3-D Secure“, разработена от организации, които гарантират същото ниво на сигурност за онлайн транзакции, както и ATM или търговец във физическа среда.

– „3-D Secure“ основно гарантира, че никаква информация, свързана с картата Ви, няма да се прехвърли или съхрани никога на сървърите на магазина или на сървърите на платежния процесор, тези данни се въвеждат директно във Visa. и MasterCard. системите. Важно е да знаете! – Не се прилагат такси за плащанията с банкови карти!

 1. Метод на доставка на продукта

Доставяме продуктите си на всеки адрес в България чрез нашите курирски услуги.

Доставката е безплатна, независимо от местоположението в България.

 1. Анулиране на поръчка

Поръчката може да бъде анулирана, докато не бъде получен имейл за потвърждение от lightmotiff.com относно факта, че е обработена.

 1. Поправка на грешки в поръчката

Всякакви грешки в поръчката, направени от клиента, могат да се коригират в рамките на 24 часа от поръчване чрез имейл, изпратен на office@lightmotiff.com или телефон 0888 233 116

 1. Вашият акаунт

Чрез създаване на акаунт всеки регистриран потребител трябва да се съгласи с тези Правила и условия.

За регистрирани потребители с поне една завършена поръчка, акаунтът съдържа информация относно историята на взаимоотношения със сайта (поръчки, данъчни фактури, отзиви от потвърдени купувачи и т.н.) и предлага различни помощни средства (бърз формуляр за връщане, въвеждане на алтернативен адрес на доставка и т.н.).

Регистрираните потребители, които още не са направили поръчка, могат да се възползват безплатно от услугите на акаунта като услуги със списък любими продукти или друга специфична информация относно незавършени поръчки или специфични отстъпки за любими продукти.

 1. Права на интелектуална собственост
 • Цялото съдържание на сайта lightmotiff.com – изображения, текстове, графика, символи, скриптове, програми и други оригинални творения – са собственост на lightmotiff.com и доставчиците им и са защитени от закона на авторското право. Използването без съгласие на lightmotiff.com на някое от гореспоменатите е наказуемо според действащия закон.
 • lightmotiff.com дава на потребителя ограничен достъп, в негов личен интерес, до този сайт и не му дава правото да модифицира част от сайта или целия сайт, за да възпроизведе част от сайта или целия сайт, да копира, да продава / препродава или експлоатира сайта по друг начин с търговска цел или противно на интересите на сайта lightmotiff.com, без писменото съгласие на собственика.

За да ни уведомите за нарушение на авторското право, можете да се свържете с нас на office@lightmotiff.com

В същото време, lightmotiff.com. Ви информира, че може да пусне в продажба чрез сайта или продукти, налични от други производители или доставчици. Възможно е да имат права за търговска марка на името на предоставените продукти, които сте задължени да не нарушавате.

 1. Форс-мажорни обстоятелства

Партньорите и потребителите на lightmotiff.com не могат да бъдат държани отговорни за забавяне или грешка в извършването на договорните задължения в съдържанието, предоставено на нашия сайт, причинено пряко или непряко от условия извън контрола на lightmotiff.com. Това освобождаване включва, но не се ограничава до: неизправности с техническото оборудване, неуспешна интернет връзка, неуспешни телефонни връзки, компютърни вируси, неоторизиран достъп до системите на lightmotiff.com, операционни грешки, стачки и т.н.

 1. Други клаузи
 • Бюлетин
 • lightmotiff.com не изпраща нежелана комерсиална кореспонденция, в съответствие с действащото българско законодателство.
 • Абонирането и отписването от бюлетина на lightmotiff.com е безплатно и доброволно и включва приемане на тези условия и информация от Политиката на поверителност. Изпратените съобщения не са непоискани и можете да се отпишете по всяко време, следвайки инструкциите отдолу на всеки имейл. Изпратените съобщения спазват българското и международното законодателство относно търговската кореспонденция по имейл.

Линкове към други сайтове

lightmotiff.com не отговаря за количеството, качеството или естеството на сайтовете, до които се стига чрез линковете на този сайт (линкове от търговско или рекламно естество). Единствена отговорност за тези сайтове носят собствениците им. 

 • Спиране на достъп
 • Възможно е lightmotiff.com без известие или официалност и без да се изисква обяснение за отношението му, да прекрати или блокира достъпа Ви до съдържанието на сайта или до някоя част от съдържанието.

Всякакъв неоторизиран достъп до непублични елементи на сайта lightmotiff.com представлява престъпление на неоторизиран достъп до компютърна система и ще бъде санкционирано, съгласно действащото българско законодателство.

Промени на сайта

lightmotiff.com си запазва правото да прекрати, модифицира, добави или изтрие части от съдържанието си по всяко време. lightmotiff.comсъщо си запазва правото да ограничи достъпа на потребители до част от съдържанието си или цялото съдържание.

 1. Решаване на проблеми

Ако имате проблеми с поръчка, които изглежда, че не могат да се разрешат по имейл или с човека, с когото говорите, можете да се свържете за безплатна вътрешна спогодба с Александър Радивоевич, собственик на магазина на – office@lightmotiff.com или по телефон с обаждане на +359888233116

Всеки спор относно това споразумение се урежда мирно, в противен случай се урежда пред арбитър. При условия, при които страните не се споразумеят  на уговорена среща с арбитър в рамките на 15 дни от известяването за спор, компетенцията ще се прехвърли на български съд, под чиято юрисдикция е централното управление на lightmotiff.com.

Европейската комисия също предоставя ODR (онлайн решаване на спорове) платформа за алтернативно решение на спорове, засягащи извънсъдебни производства на проблеми с дистанционни договори. ODR платформа е налична на http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 1. Промяна на условията

LIghtmotiff.com си запазва правото да променя условията без изпълнение на други формалности. Когато тези условия се променят, lightmotiff.com ще Ви извести, публикувайки на първата страница на сайта линк към новия формуляр на този документ. Достъп до сайта или използването на нашите услуги след момента на известие или показване на линка относно промените на първата страница на сайта предполага, че сте се съгласили с новите условия.

 1. Приложимо законодателство

Този договор е наличен само на български, правата и задълженията на страните, наложени от тези правила и условия, както и правните действия, които това споразумение създава, ще се тълкуват и ръководят от действащия българския закон.

 1. Заключителна клауза

Този договор за продажба се допълва от разпоредбите за Политика на поверителност на lightmotiff.com

Този договор за продажба, сключен от lightmotiff.com с всяка друга страна по договора, можете да намерите на lightmotiff.com/obshti-uslovia

Shopping Cart